© 2023 by Skyline

Proudly created with Wix.com

Tider

För de som stannar på Västanå Slott från fredag 23 augusti, incheckning är kl 15.00 följt av en lätt middag på kvällen.

På bröllopsdagen så kommer en buss avgå från Västanå Slott till Gränna och vidare över till Visingsö med färjan.

Bussen avgår kl 10.30 för att hinna med färjan kl 11 så vänligen kom till Västanå kl 10 så att alla är på plats i god tid för avgång.

Vigseln är sedan kl 13 i Brahekyrkan och efter vigseln så åker bussen tillbaka till Västanå Slott för festligheterna.

Klädkod

Klädkoden för dagen är mörk kostym.

Herrar ska specifikt bära en svart eller grå kostym, mörkblå kostym undanbedes. En kostym utan mönster anses finare men diskreta mönster är tillåtna. Skjortan ska vara vit och man kan med fördel bära väst. Fluga eller slips är ett krav. Skorna ska vara svarta och av tunnare modell.

Damerna bär vid den här dresskoden en fin klänning. Reglerna för den här koden är inte helt lätta. Klänningen får nämligen inte vara FÖR fin, inte som en festlig aftonklänning. Längden ska vara från knäet och neråt. Ärmen ska vara kort och den får inte vara för urringad. Materialet ska vara fint men inte glittrigt och det går även att bära kjol. Till klänningen kan man bära en festligare lackväska och lackskor. Hatt är också tillåtet. Byxdress däremot ska inte bäras.

Vägvisningar

http://www.vastanaslott.se/

 

Västanå Slott ligger nära Vättern utanför Gränna. När Alexander var liten trodde han att Vätttern var havet och Debs insisterar alltid på att doppa tårna i Vättern varje gång de är i Sverige och går ner till stranden för att se solnedgången.

 

Vägvisningar:

Från Jönköping:

Kör längs med E4an mot Gränna och ta avfarten mot Gyllene Uttern och följ vägvisningar därifrån

Från Göteborg:

Ta väg 40 till Jönköping och kör sedan på E4an mot Stockholm, därefter samma som ovan.

Från Stockholm:

Som ni kanske räknat ut från beskrivningen ovan, ta E4an från Stockholm mot Jönköping, när ni kommer till Gränna, följ vägvisningar mot Gyllene Uttern.

Tyvärr så finns det inte någon lokaltransport till Västanå Slott. Beroende på hur många är intresserade så kommer vi anordna buss från Landvetter för de som flyger in från utlandet. Denna buss kommer isåfall, beroende på antal, också stanna i Jönköping och plocka upp övriga som behöver transport till Västanå.